Protetisk tandvård

Att ersätta förlorade tänder!
Dessa behandlingar indelas i fasta och avtagbara (”lösa”) ersättningar. Fasta ersättningar är inlägg (porslin, guld), kronor (porslin, guld, eller metallbundet porslin) och broar. Avtagbara ersättningar innefattar delproteser (i plast eller gjutet metallskelett) och helproteser.

Exempel på protetisk tandvård

1- Skalfasader: Skalfasader är den bästa metoden att helt förändra färgen på dina tänder, dessutom möjlighet att förändra formen. 

2-Zirkoniumkrona: En helkeramisk krona är translucent, precis som naturliga tänder. Du slipper den onaturliga grå randen närmast tandköttet eftersom kronan är metallfri och helt biokompatibel. En MK-krona (MK står för ”metallkeramik”) har en kärna av gjuten metallegering som täckts med porslin. Om du får tillbakadraget tandkött syns en grå rand närmast tandköttet. 

3- Metallkeramikkrona: En metalkeramikkrona består av en metallkärna täckt med ytporslin. Kärnan kan bestå av olika metaller som tex titan eller koboltkrom.

4-Broar: En tandbro är en fast tandersättning som ersätter en eller flera tänder. Den fästs på de tänder som gränsar till tandluckan.

Vi ser till att våra patienter få tillgång till den allra bästa och mest avancerade protetiska tekniken.

Vi samarbetar med skickliga tandtekniker i Sverige.

Två års garanti lämnas för all fast kron- och broprotetik. Ett års garanti lämnas för avtagbar protetik. Ingen garanti lämnas på reparationer av gamla arbeten, eller arbeten avsedda för temporär användning.

Alby Tandläkare AB  |  Albyvägen 14, Norsborg  |  08-531 768 68  |  albytandlakare@telia.com
Ansluten till Försäkringskassan